Terug

Volg Hart van Nederland

Thuiswerken in vakantiehuisje: 'In huis werd het toch wel erg druk'

Milieu en Gezondheid

1 apr 2020, 18:30

Voor ouders met kinderen is het wellicht de ideale oplossing: even een dag rustig ergens kunnen werken in deze tijden van thuiswerken. Hermien van Elst ontvlucht af en toe haar drie pubers om in een vakantiehuisje even goed aan de slag te gaan. Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus Hermien is manager in de zorg, vertelt ze aan Hart van Nederland. "In mijn functie moet ik veel gevoelige telefoontjes plegen. Normaal is dat volgens haar niet zo heel erg. Alleen nu mijn drie kinderen thuiszitten wordt het toch wel erg druk."

'Even rustig terugtrekken'

Om toch goed te kunnen werken zocht ze daarom naar een rustige plek om zich even terug te trekken. Ze kwam in contact met de mannen achter privekantoortje.nl, waar mensen een 'privékantoortje' kunnen reserveren in leegstaande vakantiehuisjes om de drukte te ontlopen. Lees ook: Linda en haar zes kinderen kunnen niet wachten tot de scholen weer opengaan De verhuursite is opgericht door Marijn Ruijl en Jan Lowin IJzerman. "We hadden al eerder het idee om mensen op vakantieparken te laten werken in de natuur", vertelt Marijn. "Toen kwam coronacrisis en konden we ons idee op een andere manier voortzetten."

Reservering in de buurt

Thuiswerkers kunnen op de site naar beschikbare vakantiehuisjes in de buurt zoeken en een reservering maken. Voor een bedrag van 25 euro per dagdeel kunnen mensen vervolgens in alle rust aan het werk gaan. Er zijn inmiddels al ongeveer vijftien aanvragen binnengekomen bij Marijn en Jan, waaronder dus die van Hermien. "Ik zoek nu even de rust op in een vakantiehuisje hier. Ik begin om 11.00 uur en ga rond etenstijd weer naar huis." Lees ook: Schermtijd van jonge kinderen flink toegenomen door corona De verhuursite is zelfs al even offline geweest omdat er teveel bezoekers kwamen. "Dus het gaat de goede kant op." Toch zien de initiatiefnemers het liefst dat hun platform slechts tijdelijk online is. "We hopen dat de deelnemende parken gauw weer kunnen doen waarvoor ze bedoeld zijn: recreanten het naar hun zin maken." Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.